ליעוץ עם עורך דין

סיפורי מקרה – ייצוג של עורך דין מול המכון הרפואי

משרד הרישוי שולח עשרות אלפי ישראלים לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים מדי שנה, רבים מהם מגלים לאחר מכן כי רישיונם נפסל באופן לא מוצדק.

מדובר בגוף מיושן ומסורבל, שעובד שעתיים בשבוע בלבד, המכון קורס תחת העומס, וזה מוביל לטעויות קשות ועיכובים של חודשים רבים.

מי שמנסה לבדו לברר מה קורה ולקדם את התהליך מוצא את עצמו מבזבז זמן רב בחיפוש מסמכים, בניסיון ליצור קשר טלפוני ועוד- בלי תוצאות, ולכן חשוב לפנות לייעוץ מוקדם ככל האפשר.

מניעת לקיחת הרשיון הרבה יותר פשוטה וזולה מהחזרתו.

 

לקראת גיל 70 כל נהג נדרש למלא שאלון רפואי. ש' מילא והעביר אותו למשרד הרישוי כפי שנדרש, כאשר הרופא מאשר באופן ברור כי הוא בריא וכשיר לנהיגה. בתמימותו ש' המתין לקבל את חידוש הרישיון, אך משהדבר לא קרה פנה למשרד הרישוי וגילה כי הרופא של משרד הרישוי החליט לשלוח אותו לבדיקות במכון הרפואי על אף העובדה כי אין לו שום בעיה רפואית, וכמובן שאיש לא הודיע לו על כך. לא הועילו ההסברים שניסה להסביר למשרד הרישוי ולמכון הרפואי, שני גופים שבלתי אפשרי להתנהל מולם. פנייה לבית המשפט המחוזי הכריחה את הגופים הללו לספק תשובות והם מייד תיקנו את הטעות ורשיונו חזר אליו.

ד' עבר ארוע מוחי. הרופא שליווה אותו אמר לו שאסור לו לנהוג משך 3 חודשים ולאחר מכן בדק אותו ואישר לו להמשיך לנהוג. כשהוא כבר בריא שמח וטוב לב חזר לעבודתו, השתקם רפואית וחזר לשגרת חייו כולל אימוני רציה של 20 ק"מ מדי יום. עד לאותו היום, לאחר 10 חודשים, היום בו חיכה לו מכתב ממשרד הרישוי שמזמן אותו ל"שימוע" בו רוצים לקחת לו את רישיון הנהיגה שכל פרנסתו ופרנסת בני ביתו תלוים בו. הוא פנה אלינו אבל וחפוי ראש. תוך שלושה ימים הגשנו בקשה דחופה לבית המשפט המחוזי בעתירה מנהלית עם צו בניים לעכב את החלטת משרד הרישוי עד לסיום הליך הבדיקה במכון הרפואי. וכך היה. לאחר בדיקה קצרה רשיונו אושר באופן קבע.

ח' נשלח לבדיקות במכון הרפואי ל"בדיקת התאמה אישיותית" אצל פסיכולוג, אבל לא עבר את המבחנים. הוא היה בתהליך שנה וחצי עד שיקבל תשובה שלילית. ביאושו פנה אלינו ומייד הגשנו ערר על החלטת המכון הרפואי. חודשיים לאחר מכן התקיים דיון בפני וועדת הערר בתל השומר שאישרה את כשירותו לנהיגה והוא קיבל את רשיון הנהיגה שלו בחזרה.

ג' נהג מונית במקצועו ביקש לקבל רשיון נהיגה לאוטובוס, לשם כך נדרש לעבור מבחנים במכון הרפואי. למרבה השמחה הוחלט לאשר לו רישיון לאוטובוס. שבועיים לאחר מכן ג' גילה כי הוא מוזמן למשרד הרישוי לשם "טיעון טענות (שימוע) שם הפקידה החליטה לשלול את כל רשיונותיו (מונית, רכב פרטי ואופנוע). הוא פנה אלינו כולו תדהמה. בדיקה מהירה גילתה כי מדובר בטעות ברישום של הפקידה מכון הרפואי שדיווחה בטעות לרישוי שמצידו לא בדק ושלל את כל רשיונותיו של ג'. הטעות תוקנה ורשיונותיו חזרו אליו, אבל לעוגמת הנפש שחווה אין מחיר.

ללקוח שלי י' היה חשד שעבר התקף אפילפטי בודד. בכל מקרה כזה, גם אם אין אפילפסיה העניין מדווח למכון הרפואי שבתורו ממליץ על שלילה למשך שנה ולאחריה בדיקה. י' נדהם לגלות שמשרד הרישוי שלל את רישיון הנהיגה שלו מבלי להודיע לו כשכל הזמן הזה נהג ללא רשיון בתוקף ולכן גם בהעדר כיסוי ביטוחי. השנה חלפה אבל אז הוא גילה שנדרש למלא מסמכים, בין היתר אצל נוירולוג. דבר שדורש חודשים ארוכים לקביעת תור, כשאיש לא הכין אותו לעניין. בשעה טובה לאחר שמסר את המסמכים הרפואים י' המשיך להמתין חודשים ארוכים שנוירולוג של המכון הרפואי יעבור עליהם ויתן החלטה בעניינו. כשהבין שהוא עומד בפני "קיר" פנה אלינו לסיוע. שבוע לאחר שנכנסתי לטפל בעניינו התשובה המיוחלת של הנוירולוג התקבלה והוא קיבל את רשיונו

ר' הגיעה אלינו לאחר פסילה של שיטת הניקוד. במשרד הרישוי ביקשו ממנה לעבור תהליך במכון הרפואי.
"10 חודשים אני ממתינה שישלחו אליי זימון ואין עם מי לדבר. סיימתי את הפסילה שלי ממזמן, כמה עוד אצטרך לחכות בלי רשיון?. סיכמנו שאגיש עתירה דחופה לבית המשפט ובסיוע הפרקליטה הנחמדה, תוך שבוע קיבלה זימון ותוך שבועיים הגיעה התשובה המיוחלת והיא קיבלה רישיון.